AQB @Dunapest

Műteremlátogatás, performansz, halászok halászleve

Minden városnak megvan a maga rejtett, kreatív bázisa, amelynek indusztriális miliője időről időre mágnesként vonzza a művészeket. Ilyen a Budafokon található független nemzetközi kortárs művészeti rezidenciaközpont, az Art Quarter Budapest (AQB), valamint a téri hangzás / hangzó tér lehetőségeit kutató Spatial Sound Institute. Szerteágazó tevékenységük révén  évek óta a legkülönfélébb művészeti ágak hazai és külföldi képviselői találnak alkotóterepre az egykori Haggenmacher Sörgyár Dunára néző épületeiben.

SZEPTEMBER 2. SZOMBAT

19:00–21:00 SPLASH – before, during, after
(kiállításmegnyitó)
Az AQB és az Everybody Needs Art közös kortárs képzőművészeti kiállításának megnyitója az aqb
Project Space-ben.

Kiállító művészek: Brückner János, Csató József,
Fukui Yusuke, Erdélyi Gábor, HorváthTibor, Keresztes Zsófia, Siedentopf Max, Szombat Éva, Vékony Dorottya; Kurátor: Bencze Péter

19:00–21:00 Mátrai Erik: Porticus 3.0
(interaktív fényinstalláció)

A kültéri installáció füsttel és a transzcendenciát képviselő fénnyel operál. A füsttel telítődő fényoszlopok az antik oszlopok kannelúrázott struktúráját idézik, az oszlopcsarnokban való bolyongás pedig a fény és a füst által megidézett szakrális térbe, középkori katedrálisok kereszthajóiba, tradicionális temetkezési helyre utaztat, miközben a sötétben a sörgyári udvar profán indusztriális kulisszái is átlényegülnek.

20:30–21:30 FOR. (DJ set) 

A FOR Farkas Miklós és Gryllus Ábris médiaművészek közös projektje. Az ipari és urbánus dokumentumfilmektől a jelenlegi klubkultúrán át a magasművészetig számtalan forrásból táplálkoznak. Zajtechno-formációjuk meglehetősen intenzív, olykor erőszakos, máskor meditatív indusztriális, improvizatív hangszövetekkel dolgozik.

SZEPTEMBER 3. VASÁRNAP

12:00–18:00 Halászok halászleve
Az érsekcsanádi Rév Csárda különleges kitelepülése a művészet és a gasztronómia jegyében. Eredeti ízek és a trú lé. 

14:00–16:00 3:1 Mű-Terem-Látogatás

A stúdióviziten személyesen megismerkedhetünk három AQB-s művésszel: beleshetünk Tóth Márton Emil,
Szigeti Csongor és Kútvölgyi-Szabó Áron alkotókörnyezetébe. A vezetett sétán 50 fő vehet részt. Előzetes regisztráció: office@letitbeartagency.com

14:00–18:00 Aloïs Yang (FR): Hear The World Begin (audiovizuális installáció)
A 4DSOUND hangrendszerére tervezett, fény- és akusztikai elemekből építkező installáció látogatói egy audiovizuális adatkoreográfia résztvevői és alakítói lehetnek, valós időben kontrollálható szenzorok segítségével. Az univerzum legidősebb fénye a jövő reprezentációjaként jeleníti meg a jelen csillagait és galaxisait egy különleges térbeli vizuális- és hangélményen keresztül. 16 órától alkotói tárlatvezetés.

17:00–18:00 DoN’T Eat Group: Loop Event (performansz)
Az alkotócsapat az élőben létrehozható film lehetőségeit kutatja, a filmmontázs kölcsönhatásokon alapuló szerkesztési módszeréből kiindulva. A STAFÉTA Pályázaton nyertes előadásukat Szenteczki Zita bábrendezővel közösen készítik, ebből adnak ízelítőt a Trafó Kortárs Művészetek Háza smART!-sorozatának helyspecifikus performatív akciójaként.

17:30–18:00 Performansz Szigeti Csongor interaktivitásra sarkalló Csapda-munkáiban
Közreműködik: Juhász Kata Társulat, táncosok, akrobaták.

18:30–19:00 Spirality – twin alike (újcirkusz)
A Tűzmadarak alkotópáros, Drávai Zója és Zoletnik Zsófia újcirkuszi előadásukban egy hajuknál fogva összenőtt testvérpárt alakítanak. Az előadás fókuszában az ikerlét és annak kötöttségei, a megtapasztalt szabadság és a női, testvéri rivalizálás áll. A folyton kísérletező zsonglőrpáros szokatlan díszlettel és jelmezekkel kalauzol el minket a századközepi vándorcirkuszok hangulatától a revük füstös világáig.

Kreatív koncepció: Let it Be! art agency, Art Quarter Budapest
Együttműködő partnerek: Spatial Sound Institute, Trafó Kortárs Művészetek Háza

 

 

09.02. 19:00 - 09. 3.19:00

AQB - Budafok, art quarter budapest

facebook

#ingyenes #képzőművészet #cirkusz #gasztro